Videospeler inladen...

PVDA-Antwerpen lanceert campagne gemeenteraadsverkiezingen: "Rode strepen als teken van rebellie"

De Antwerpse PVDA lanceert haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Op een poster is partijvoorzitter en Antwerps lijsttrekker Peter Mertens te zien met twee rode strepen op het gezicht. "Het is een teken van rebellie: de eerste streep staat voor alles wat we beu zijn, de tweede streep staat voor ons alternatief", aldus Mertens. Hij hoopt dat veel Antwerpenaren de poster aan hun raam zullen hangen.

De Antwerpse PVDA is boos omdat het stadsbestuur heeft beslist dit jaar geen openbare aanplakborden meer te plaatsen. Volgens de stad zijn de borden "niet netjes" en hebben partijen dergelijke borden niet meer nodig om campagne te voeren. PVDA is het daar niet mee eens. "Grote partijen hebben het geld om grote billboards af te huren, we hebben hier in Antwerpen ook een peperdure N-VA-tourbus zien passeren. Kleine partijen kunnen dat niet betalen, dat is niet eerlijk."

PVDA lanceert een bescheidener alternatief: de klassieke poster. De partij hoopt dat veel Antwerpenaren de poster aan hun raam zullen hangen. 

Op de poster is partijvoorzitter en Antwerps lijsttrekker Peter Mertens te zien met twee rode strepen op de wangen. "De eerste streep staat voor alles wat we beu zijn: we zijn de graaicultuur beu, we zijn de armoede beu, we zijn de luchtvervuiling beu", aldus Mertens. "De tweede streep staat voor het rode alternatief dat PVDA biedt."

"Antwerpen is groot geworden dankzij mensen die hun mond opendoen en durven spreken. Tegenwoordig is geld aan de macht in Antwerpen, het wordt tijd dat de Antwerpenaar opnieuw het woord neemt."

Meest gelezen