Supersnelle auto voor politie Aalter-Knesselare

De politiezone zal nu ook een Skoda Superb inzetten die volledig is omgebouwd tot politiewagen. De politie wil zo sneller kunnen ingrijpen bij dringende oproepen.

De politie Aalter-Knesselare kan nu ook supersnel tussenkomen. Ze hebben namelijk een Skoda Superb gekocht. Dat is een auto die vlot 200 kilometer per uur haalt. Voor de kenners: er zit een motor in van 280pk en de auto heeft ook vierwielaandrijving. Voor de leken: de auto kan supersnel rijden. 

Ideaal voor achtervolgingen 

“Deze wagen zal een klassieke combi vervangen als dagelijks interventievoertuig”, zeggen burgemeester Patrick Hoste (CD&V) en commissaris Peter Ponnet. “Zo’n snel voertuig is ideaal voor wanneer de ploeg snel ter plaatse moet zijn, of voor een achtervolging."

Opleiding voor agenten 

De nieuwe politieauto is uitgerust met allerlei hightech. Om daar goed mee te leren werken krijgen agenten een speciale opleiding. 

kasto80

Meest gelezen