Videospeler inladen...

43 doden na aanval die bus met kinderen raakt in Jemen

In het noorden van Jemen zijn volgens de Houthi-rebellen 43 doden en 63 gewonden gevallen bij een aanval op een dichtbevolkte wijk die een bus met kinderen raakte. Dat meldt een vertegenwoordiger van het Internationale Comité van het Rode Kruis, die aanwezig is in het door een aanhoudende burgeroorlog vernielde land. De aanslag werd gepleegd door de Saudi-Arabische coalitie.

"Na een aanval deze ochtend op een bus vol kinderen op de markt van Dahyan in het noorden van de provincie Saada, heeft een ziekenhuis onderhouden door het ICRC tientallen doden en gewonden ontvangen", meldt een bericht van de internationale organisatie op Twitter.

(lees verder onder de Tweet)

Het ministerie van Gezondheid van de Houthi-rebellen meldt dat het om een luchtaanval ging waarbij vooral voetgangers en een bus met kinderen zouden zijn geraakt. Volgens hen is er sprake van 43 doden en 63 gewonden.

De door Saudi-Arabië geleide militaire coalitie heeft de controle over het luchtruim en eiste de aanval op. Het was een antwoord op een projectiel afgevuurd woensdag door de Houthi-rebellen op de Saudi-Arabische stad Jizan, die ze op tijd konden onderscheppen en vernielen. Een verklaring van het Saudi-Arabische persagentschap vertelt dat de aanslag "opzettelijk residentiële en dichtbevolkte wijken als doelwit had" en militair legitiem is.

Jemen is een straatarm land in het Midden-Oosten waar sinds 2014 een burgeroorlog woedt tussen Houthi-rebellen gesteund door Iran en een overheidscoalitie bijgestaan door Saudi-Arabië. De dodentol van de burgeroorlog valt moeilijk in te schatten maar zou momenteel liggen tussen de 10.000 en 50.000 doden. 

Meest gelezen