Vliegt u morgen met Ryanair? Best checken of uw vliegtuig vertrekt

Door de staking van de piloten zal Ryanair morgen 26 van de 46 geplande vluchten op Brussels Airport schrappen. Op de luchthaven van Charleroi worden nog eens 82 vluchten geschrapt. In totaal betekent dat meer dan 100 geschrapte vluchten. De piloten van de lagekostenmaatschappij staken voor betere arbeidsomstandigheden.  

Vliegt u morgen met Ryanair, dan checkt u best of uw vlucht wel doorgaat. Morgen schrapt Ryanair 26 van de 46 geplande vluchten op Brussels Airport. "Het gaat zowel om aankomende als om vertrekkende vluchten", zegt luchthavenwoordvoerster Anke Fransen. Op de luchthaven van Charleroi schrapt Ryanair morgen 82 vluchten: 41 vertrekkende en 41 aankomende. Daar zijn zowat 14.000 passagiers getroffen.

Zowel in Duitsland, Ierland, België als Zweden geven de piloten gevolg aan de oproep van de vakbonden bij de Ierse lagekostenmaatschappij om morgen het werk neer te leggen. Ook Nederlandse piloten sluiten zich aan. De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zegt al acht maanden met Ryanair over een nieuwe cao in gesprek te zijn zonder dat er significante vooruitgang is geboekt.

Ramkoers

In heel Europa liggen de vakbonden op ramkoers met Ryanair. Ze eisen betere werkomstandigheden en meer syndicale inspraak bij het bedrijf van CEO Michael O'Leary. De VNV keert zich bijvoorbeeld tegen schijnzelfstandigheid en wil doorbetaling bij ziekte. Daarnaast vinden de bonden in alle betrokken landen dat de lokale arbeidswetgeving van kracht moet zijn op de arbeidscontracten. 

Op 25 en 26 juli legde het cabinepersoneel het werk al eens neer in verschillende Europese landen, waaronder België. In ons land werden daardoor ruim 23.000 passagiers getroffen.

Meest gelezen