Archieffoto

Wielrenner Stig Broeckx in tweede seizoen Bargoens: "Hij is aan het revalideren als een bezetene"

Tv-maker Eric Goens volgde wielrenner Stig Broeckx meer dan een jaar tijdens zijn revalidatie na een heel zware val, die hem bijna fataal werd. Broeckx' verhaal zal in januari 2019 te zien zijn in de tweede reeks van het tv-programma "Bargoens".

Stig Broeckx kwam twee jaar geleden zwaar ten val tijdens een wedstrijd en overleefde het bijna niet. Hij lag maandenlang in coma. "Ik heb al heel wat straffe verhalen gezien de afgelopen jaren, maar het verhaal van Stig is de waanzin voorbij", zegt Eric Goens. "Het gaat goed met hem, hij is aan het revalideren als een bezetene."

Het verhaal van Stig is er eentje van grinta, ontroering en familie. "Het is niet alleen zijn revalidatie. Zijn vader, moeder en vriendin staan zeer dicht bij hem. Zij helpen hem naar een punt waar zelfs dokters dachten dat hij nooit meer ging geraken. De dokters hadden het al opgegeven."

Bekijk hier een reportage die Sporza vorig jaar maakte over de revalidatie van Stig Broeckx.


Meest gelezen