Archieffoto
AFP or licensors

Zwarte panter even ontsnapt op parkeerterrein van hotel in Anderlecht

Op het parkeerterrein van het Ibis-hotel aan de Lenniksebaan in Anderlecht is vanochtend een zwarte panter uit zijn kooi ontsnapt. De eigenaar van het dier kon de panter een tweetal uur later vangen en terugbrengen naar zijn kooi. De man en zijn panter waren op weg naar filmopnames in België. Dat meldt La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst).

Het dier werd omstreeks 05.40 uur opgemerkt op het parkeerterrein van het hotel, waarop getuigen meteen de politie verwittigden.

"Toen onze patrouille ter plaatse kwam, bleek het dier daar inderdaad rond te lopen", zegt Marie Verbeke, woordvoerster van de politie Brussel Zuid. "Het dier was rustig zodat onze agenten hun wagen zodanig hebben geparkeerd dat het niet kon ontsnappen. We hebben daarop een dierenarts opgeroepen die met dergelijke dieren kon omgaan maar die moest van ver komen."

Rond 7.00 uur verscheen dan de eigenaar van het dier. Hij verbleef in het hotel.

"Die man heeft het dier een leiband aangedaan en teruggebracht naar zijn kooi. Het gaat om iemand die dergelijke dieren traint voor filmopnames en hij was met de panter in België voor de opnames van een film. Het dier zat in een kooi in zijn vrachtwagen en het is nog niet duidelijk hoe het is kunnen ontsnappen."

Meest gelezen