64 papegaaien en 17 konijnen in beslag genomen in Ardooie

In Ardooie heeft de politie heel wat papegaaien in beslag. Het gaat om beschermde vogels die in een donkere loods zaten. Er werden ook 17 konijnen in beslag genomen. Alle dieren zijn overgebracht naar Nally's Papegaaienopvang uit Oedelem.

De papegaaien zaten in een donkere, vuile loods in de Stationsstraat in Ardooie. Dat was al een tijdje het resultaat van de uit de hand gelopen hobby van F. De kweker kreeg donderdagochtend de politie en de dienst Dierenwelzijn over de vloer. Het verblijf waarin die dieren zaten, was niet in orde met de normen van dierenwelzijn en er zijn ook problemen met de vergunningen.

Nally's Papegaaienopvang

Om de vogels weg te halen werd Nally's Papegaaienopvang uit Oedelem ingeschakeld. Het erkende vogelopvangcentrum heeft de nodige kennis in huis. “We hebben een heel grote opvang in een voormalige tuinbouwbedrijf”, zegt bezielster Nathalie Lycke. “Er kunnen zeker tot 1.000 papegaaien bij ons terecht.”

Meest gelezen