Videospeler inladen...

Belfius maakt 335 miljoen euro winst in 6 maanden tijd, "We zijn klaar voor een beursgang"

Bank-verzekeraar Belfius heeft in de eerste helft van het jaar een nettowinst, na belastingen, behaald van 335 miljoen euro. De bank keert een interimdividend van 100 miljoen euro uit aan de staat, de enige aandeelhouder. Vorig jaar was dat nog 75 miljoen. Volgens CEO Marc Raisière kan Belfius in november naar de beurs worden gebracht.

Ondanks de blijvende lage rente en volatiele markten, groeide Belfius in vrijwel alle kerndomeinen, meldt de bank-verzekeraar in overheidshanden vrijdag bij de voorstelling van de jaarcijfers. Een "sterk resultaat", klinkt het.

De winst van 335 miljoen euro winst na belastingen en 473 miljoen euro voor belastingen "biedt ruimschoots de mogelijkheid om ook dit jaar een interimdividend van 100 miljoen euro aan de Belgische staat uit te keren".
De winst na belastingen ligt lager dan een jaar eerder (361 miljoen) maar hoger voor belastingen (445 miljoen).

Beursgang

Volgens CEO Marc Raisière kan Belfius in november naar de beurs gaan, "als de marktomstandigheden gunstig zijn". "De regering moet dan begin september het licht op groen zetten." De beursgang van Belfius is belangrijk voor de federale regering, want die is gekoppeld aan een regeling voor de Arco-coöperanten.

De solide halfjaarresultaten "sterken ons in onze overtuiging dat Belfius klaar is voor een eventuele beursgang", zegt voorzitter Jos Clijsters nog in het persbericht.

Bekijk hieronder ons interview met CEO Marc Raisière:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen