Blokkeert villawijk nieuw buitenzwembad Aalst?

In Aalst is er commotie over een nieuw buitenzwembad dat er niet komt. Het buitenbad stond eerst in de plannen van de stad voor het nieuwe zwembad aan de Zwembadlaan maar is geschrapt. Volgens sommige inwoners na protest van slechts enkele buurtbewoners uit de naburige villawijk. De stad Aalst ontkent dat. Er is nu een petitie opgestart om het buitenbad opnieuw op de agenda te zetten.

Al in juni besliste stad Aalst dat er geen buitenzwembad komt op de locatie aan de Zwembadlaan. In het ruimtelijk uitvoeringsplan dat toen werd goedgekeurd, was er enkel ruimte voor een nieuw binnenzwembad. Een deel van het oude zwembad zal er ook gerenoveerd worden. Tijdens het verplichte openbare onderzoek kwamen er een 30-tal bezwaren van buurtbewoners. Volgens de stad kwamen er inderdaad opmerkingen over de inplanning van het nieuwe zwembad en over het buitenbad maar ook over bijvoorbeeld de mobiliteit. 

"We zijn niet tegen een buitenzwembad. Maar hier kan het niet." 

Enkele Aalstenaars beweren nu dat een handvol inwoners uit de naburige villawijk protest aantekenden en dat de stad daarvoor gezwicht is. Maar, dat ontkent Aalst met klem. "Ik vind het echt wel wat op flessen getrokken. Het klopt dat er bezwaren zijn gekomen, maar we hebben heel veel omwonenden gecontacteerd uit de erg ruime omgeving rond het zwembad en die hebben bezwaren die niet enkel over de inplanning gaan. De mobiliteit is een veel grotere zorg. We moeten het ruimtelijk uitvoeringsplan ook goedkeuren om subsidies te krijgen. Het is tijdens de vorige gemeenteraad goedgekeurd in juni, ik snap niet waar alle commotie nu vandaan komt. We zijn op zich niet tegen een buitenzwembad maar op de locatie van het huidige zwembad komt dat er niet. We willen wel onderzoeken of het elders kan", zegt schepen Caroline Verdoodt (N-VA). 

Wel nieuw binnenzwembad

Er komt sowieso wel een nieuw binnenzwembad in Aalst. Het huidige complex aan de Zwembadlaan is zo'n 30 jaar oud en aan vernieuwing toe. Het oude gebouw zal deels gerenoveerd worden en er komt ook een nieuwbouw. 
 

kasto80

Meest gelezen