Videospeler inladen...

49e Dodentocht op gang geschoten in Bornem

De 49e editie van de Dodentocht in Bornem is van start gegaan. De organisatoren hebben het aantal deelnemers teruggebracht van 14.000 naar 13.000. De tickets voor de wandeltocht van 100 kilometer waren al na twee maanden de deur uit.

Dit jaar stappen er 13.000 mensen mee met de Dodentocht in en rond Bornem. De wandeltocht van 100 kilomter lokt zowel beginnelingen als doorwinterde stappers. Ze hebben zoals steeds 24 uur de tijd om het parcours af te leggen.

Voor het eerst werd er vanuit twee dicht bij elkaar liggende startzones vertrokken om de start vlotter te laten verlopen. Door het deelnemersveld bij de start in twee vakken van 6.500 personen op te splitsen en pas na drie kilometer iedereen te laten samenkomen, ging de start volgens de organisatie een pak vlotter dan voorheen.

De voorbije jaren duurde het ruim 45 minuten tot zelfs een uur voor de laatste deelnemer kon beginnen, nu waren de startzones na zowat 20 minuten leeg.

Zaterdagochtend worden de eerste lopers aan de finish verwacht vanaf 7 uur - vroeger mag niet, aangezien de organisatoren er geen wedstrijd van willen maken. Er worden voor vrijdagnacht enkele buitjes verwacht, maar het zou grotendeels droog blijven en ook zaterdag wordt het in principe ideaal wandelweer gezien de lagere temperaturen dan de voorbije weken.

Wie ondanks een goeie voorbereiding toch verzorging nodig heeft, kan terecht bij de 300 vrijwilligers in de elf hulpposten van het Rode Kruis. Het Rode Kruis zet voor het eerst ook hulpverleners in op de fiets, om sneller bij mogelijke slachtoffers te geraken.

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal 7"

Videospeler inladen...

Meest gelezen