Droogtemaatregelen blijven van kracht in Limburg

De voorbije dagen vielen er wel wat buien in Limburg, maar de droogtemaatregelen worden voorlopig niet teruggeschroefd. Dat heeft gouverneur Herman Reynders beslist.

"Er is nog niet genoeg regen gevallen om de extreme droogte van de voorbije maanden te compenseren", benadrukt de gouverneur van Limburg Herman Reynders. Het merendeel van het regenwater is de afgelopen dagen ook in de riolering terecht gekomen omdat de bodem te hard was om het water te laten insijpelen. "En dus moeten we zuinig blijven omspringen met water en blijven kampvuren verboden."

Schade landbouw

 

Intussen probeert de provincie in kaart te brengen hoeveel schade de landbouwers hebben geleden. Verschillende gemeenten hadden de boeren daarover ook al gecontacteerd. Maar vooraleer er sprake kan zijn van schadevergoedingen, moet het KMI het droge weer als ramp erkennen.

Pukkelpop

 

De organisatie van het muziekfestival Pukkelpop is tevreden met de regen die tot nu toe toch al gevallen is. "Nu veroorzaakt de opbouw minder stof", zegt Chokri Mahassine. Maar er mag zeker nog wat regen bijkomen."

Meest gelezen