Videospeler inladen...

Frank Renout na noodweer Zuid-Frankrijk: "Nu puin ruimen en meegesleurde bezittingen verzamelen"

In Zuid-Frankrijk is het vandaag puin ruimen na het zware onweer van gisterennamiddag. Honderden toeristen op campings moesten worden geëvacueerd. "Het komt er nu op aan om bezittingen te verzamelen die zijn meegesleurd door het water", zegt correspondent Frank Renout.

Vooral de drie departementen Gard, Drôme en Ardèche werden gisteren getroffen door het noodweer. "Daar zijn in totaal zo'n 1.600 mensen geëvacueerd", vertelt correspondent Renout. "Het overgrote deel waren toeristen op campings die onder water kwamen te staan of dreigden te overstromen. Gisteravond laat zaten duizenden huizen ook nog zonder stroom."

Op dit moment wordt nog een man vermist, een Duitser van in de 70. "Hij zou een begeleider zijn van Duitse jongeren die op vakantie waren. Het is niet zeker of de man is overleden, hij is letterlijk zoek en de politie is vanmorgen opnieuw begonnen met zoeken."

Het grootste leed is intussen geleden. "Gisteravond rond 22 uur leek het ergste voorbij. Alarmfase oranje werd toen opgeheven in de laatste departementen waar die nog gold. De storm en de regen waren in Frankrijk voor een dag. Vandaag is het in het hele land zonnig."

Nu is het puin ruimen. "Het gaat dan vooral om bezittingen die zijn meegesleurd door het water, om die te verzamelen en ervoor te zorgen dat die terugkomen bij hun eigenaar, de toeristen op de campings", aldus nog Frank Renout.

Vandaag in heel Frankrijk opnieuw zonnig en droog

Videospeler inladen...

Meest gelezen