Videospeler inladen...

Gratis leren coderen? Het kan voortaan ook in Vlaanderen

BeCode, de codeerschool die mensen gratis een opleiding aanbiedt voor webontwikkelaar, komt binnenkort ook naar Vlaanderen. Vanaf oktober kunnen kandidaten leren coderen op de nieuwe technologiecampus T2 in Genk. En voor het eind van het jaar willen de initiatiefnemers ook van start gaan in Antwerpen. 

De codeerschool BeCode is in maart vorig jaar gelanceerd in Brussel en enkele maanden later ging de vestiging in Charleroi open. Intussen heeft de organisatie al meer dan 150 mensen opgeleid als webprogrammeur. 

En met succes, zegt Cédric Swaelens, COO van BeCode. “Bijna 80 procent van de  afgestudeerden uit onze eerste klassen is intussen als webontwikkelaar aan het werk of heeft een eigen bedrijf gestart of specialiseert zich verder bijvoorbeeld in blockchain-technologie.”

Ook Vlaamse bedrijven zijn dringend op zoek naar ICT-specialisten

Cédric Swaelens, COO van BeCode

Nu wil BeCode ook in Vlaanderen codeerscholen opzetten. Op 1 oktober is er de officiële start in het Limburgse Genk (zie foto in tekst), op de nieuwe technologiecampus T2. Maar de organisatie hoopt voor het eind van het jaar ook in Antwerpen te kunnen beginnen. 

"Want ook in Vlaanderen zijn de bedrijven dringend op zoek naar ICT-specialisten", zegt Cédric Swaelens, " en dus moeten we elk ICT-talent aanspreken." Daarom bouwt de organisatie zo weinig mogelijk drempels in. Zo is de opleiding gratis en staat ze open voor jong en oud, meisjes en jongens. Ook wie geen diploma heeft kan zich kandidaat stellen. 

BeCode

We selecteren de kandidaten vooral op hun motivatie en hun wil om een nieuwe weg in te slaan

Kandidaten kunnen zich via een website (https://nl.becode.org) inschrijven en daar al een eerste oefening maken. Zo kunnen ze zelf ervaren of coderen iets voor hen is, legt Swaelens uit.

Kandidaten moeten verder een formulier invullen waarin vooral hun motivatie  en hun probleemoplossend vermogen worden getest. De organisatie hoopt op die manier ICT-talent dat op de gewone school uit de boot is gevallen, weer op te vissen en aan een job te helpen. 

Vorig jaar bracht koning Filip al een bezoek aan de campus in Brussel-Centraal. "Het Journaal" bracht toen dit verslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen