Klachten over snelheidsduivels in Vilvoorde

Vilvoorde wordt de laatste weken geplaagd door snelheidsduivels. Enkelingen racen 's nachts door de bebouwde kom. CD&V-gemeenteraadslid Peter van Kemseke klaagt het probleem aan in een open brief.

"Het gaat om een paar enkelingen die 's avonds laat of 's nachts door de straten van Vilvoorde racen. Hoog boven de toegelaten snelheid. Het zijn net cowboys die onze straten overnemen. Dat vergroot het onveiligheidsgevoel en zorgt bovendien voor erg veel lawaai en overlast, op een uur dat de meeste mensen in bed liggen", zegt Peter van Kemseke, CD&V-gemeenteraadslid in Vilvoorde. 

Open brief

 

Hij klaagt het probleem aan in een open brief aan de burgemeester en de politie van Vilvoorde. "Het is de laatste weken bijna elke dag van dat. Het gaat meestal om dezelfde mensen die vaak ook hetzelfde parcours volgen. Ik wil dat de politie ingrijpt voor er ongelukken gebeuren." Van Kemseke kreeg intussen ook al tientallen brieven van Vilvoordenaren die getuigen over auto's of motors die door hun straat racen.

Erik Bassleer, hoofdcommissaris van de politie van Vilvoorde laat intussen weten dat ze op de hoogte zijn van het probleem en dat er een onderzoek is gestart. "Zodra dat is afgerond, zal burgemeester Bonte erover communiceren."

Meest gelezen