Ruim 2,5 jaar na "Goud": Bazart stelt nieuwe single "Grip (omarm me)" voor

"Liever snel naar de hel, dan traag naar de hemel": met die zin uit debuutsingle "Goud" was nieuwkomer Bazart definitief gelanceerd. Ruim 2,5 jaar later is er een nieuw nummer, getiteld "Grip (omarm me)". Het is de voorloper van het tweede album dat eind september uitkomt. Pukkelpopgangers kunnen daar volgende week al de eerste nummers uit horen, zo vertelde Bazart bij Studio Brussel.

"Grip (omarm me)" werd vanmorgen voor de eerste keer gedraaid op Studio Brussel. Naar eigen zeggen voelen Mathieu Terryn, Simon Nuytten en Oliver Symons zich "fiere papa's" na hun nieuwe worp. Die klinkt volgens hen "loom maar dansbaar" als "het ideale cruisenummer voor in de wagen".

"We hebben veel gewerkt de voorbije maanden, vooral in studio's gezeten ondanks het mooie zomerweer. Dus we zijn heel blij om weer buiten te komen en dit eindelijk de wereld in te sturen", vertelt frontman Mathieu Terryn op Studio Brussel. "Ik tintelde bij het opstaan al van excitement dat het vandaag zou gebeuren. Van dit nummer hadden we tijdens de opnames allemaal het gevoel dat er een goede vibe in zit, en dat het toont waar onze nieuwe sound voor staat."

De nieuwe tweede plaat is intussen ook zo goed als af. "We hebben de nieuwe muziek met ons drie geschreven, dan zijn we op afzondering gegaan om onszelf de tijd te geven om alles uit te werken. We hebben samengewerkt met de Londense producer, Luke Smith. Na de opnames daar zijn we de nummers beginnen afwerken in onze eigen studio in Antwerpen", aldus Terryn.

Extra druk voor de tweede plaat? We hebben ons ding gedaan en we hopen dat het in de smaak valt.

Mathieu Terryn, zanger Bazart

De nieuwe muziek zal een tikkeltje anders klinken dan de nummers vanop de eerste plaat "Echo". "Onze Bazart-identiteit zit er zeker nog in, maar het is allemaal wat lichter en vrolijker geworden", zo verwoordt Terryn het. Naar eigen zeggen voelde de groep geen extra druk om na het succes van "Echo" met een opvolger te komen. "Al van bij die eerste plaat was er een zekere druk, maar we zijn daar nooit mee bezig geweest. We hebben vooral ons ding gedaan, en we hopen dat het opnieuw in de smaak valt."

"Grip (omarm me)" staat op de tweede plaat, die op 21 september uitkomt. De naam ervan wil Bazart nog niet kwijt, maar enkele nieuwe nummers zijn volgende week al te horen. Op zaterdag 18 augustus staat Bazart op het hoofdpodium van Pukkelpop. "Onze eerste keer, spannend dus. En daarom bereiden we enkele speciale dingen voor", aldus nog Terryn. Eerst geeft de groep nog een try-outconcert in de Charlatan in Gent, op woensdag 15 augustus. Op 20 oktober stelt Bazart zijn nieuwe album dan voor in het Sportpaleis.

Bekijk hier de videoclip van "Grip (omarm me)"

Meest gelezen