Noodtoestand afgekondigd bij bosbrand in zuiden van Duitsland

In het district Rosenheim, in de Duitse deelstaat Beieren, is donderdag de noodtoestand afgekondigd, nadat eerder op de dag een bosbrand was ontstaan bij Kiefersfelden. Meer dan 230 mensen zijn ingezet om het vuur te bestrijden.

De brand brak donderdagnamiddag uit op een steile flank van de Schwarzenberg in het oosten van het Mangfallgebergte. Ongeveer 200 brandweermannen en 30 bergwachters proberen met de hulp van 9 helikopters de vlammen onder controle te krijgen. Hun werk wordt bemoeilijkt door de sterke wind.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Om 16 uur riepen de districtsautoriteiten van Rosenheim de noodtoestand uit. Het gebied rond de Schwarzenberg, waar veel wandelpaden zijn, werd volledig ontruimd.

Meest gelezen