Videospeler inladen...

Opnieuw poging tot plofkraak in ons land, Bpost-kantoor in Stekene was doelwit

Opnieuw is er in ons land geprobeerd om een plofkraak te plegen, ditmaal was het Bpost-kantoor in de Oost-Vlaamse gemeente Stekene het doelwit. Volgens de woordvoerder van Bpost is de overval mislukt en kon het kantoor intussen opnieuw opgaan. Meer details over de kraak ontbreken voorlopig.

Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de reeks plofkraken in ons land. De voorbije maanden werden al verschillende plofkraken gepleegd op bank- of postkantoren. Vannacht was een kantoor van Bpost in het Oost-Vlaamse Stekene het doelwit, maar de overval mislukte. Volgens Bpost komt dat door de maatregelen die genomen werden na de reeks plofkraken die ons land al telde. 

"De poging mislukte dankzij het detectiesysteem dat eerder dit jaar werd geïnstalleerd naar aanleiding van de vele plofkraken", zegt Bpost. Het postkantoor kon vanochtend normaal opengaan om 9 uur. "Enkel geld afhalen is momenteel onmogelijk omdat het onderzoek nog aan de gang is." In juni nog namen de banken en Bpost extra maatregelen na een hele reeks plofkraken dit voorjaar. Op de agenda stonden toen onder meer het verminderen van cash in de geldautomaten, het bijkomend beveiligen van de geldautomaten en het installeren van detectiesystemen die pogingen tot plofkraken snel opmerken.

Meer details over de plofkraak ontbreken voorlopig, maar het kantoor kon intussen wel opnieuw opengaan.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen