Videospeler inladen...

Schietpartij in Canada: zeker vier doden, onder wie twee politieagenten

Bij een schietpartij in de Canadese stad Fredericton zijn zeker vier doden gevallen, onder wie twee politieagenten. Intussen is er een verdachte opgepakt. Dat meldt de lokale politie op Twitter. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

"We kunnen meerdere doden bevestigen. Het incident is nog altijd aan de gang. Zodra we kunnen, zullen we meer informatie geven", meldt de politie op Twitter. Het is dus nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Onder de vier doden zijn twee politieagenten. Dat meldt het lokale politiekorps op Twitter. 

Het schietincident gebeurde rond 8 uur lokale tijd, 13 uur Belgische tijd. De politie is ter plaatse en vraagt de buurtbewoners om de deuren van hun huizen op slot te doen en weg te blijven van de plek waar het incident plaatsvond. De politie zou ook mensen evacueren uit de buurt.

Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. Er wordt ook gevraagd om niet op sociale media te zetten waar de politie zich precies bevindt. Ooggetuigen vertellen in Canadese media dat ze verschillende schoten hebben gehoord.

Het schietincident gebeurde rond 7.30 uur lokale tijd, 12.30 uur Belgische tijd. De politie is ter plaatse en vraagt de buurtbewoners om de deuren van hun huizen op slot te doen en weg te blijven van de plek waar het incident plaatsvond.

Lokale journalisten zijn al in de omgeving en zetten onderstaand beelden op Twitter, waarop te zien is dat de hulpdiensten al ter plaatse zijn en de politie de buurt heeft afgezet.

Fredericton is een stad met 50.000 inwoners en is de hoofdstad van de oostelijke provincie New Brunswick. In het verleden zijn er in Canada al wel enkele schietpartijen en terreuraanslagen geweest. Het motief van het incident van vandaag is evenwel nog niet duidelijk.  

Justin Trudeau, de premier van Canada, heeft intussen op Twitter zijn medeleven betuigd met de betrokkenen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen