Videospeler inladen...

Speciale eenheden verijdelen spectaculaire bankoverval in Elsene

In de Brusselse gemeente Elsene hebben de speciale eenheden van de politie deze week een spectaculaire bankoverval kunnen verhinderen. De politie stond de daders op te wachten en konden hen inrekenen vlak voor ze hun slag konden slaan. Vier verdachten, allemaal vijftigplussers, werden aangehouden.

De overval op een bankfiliaal in Elsene was zorgvuldig gepland, zegt Denis Goeman van het Brussels parket. "Maar de overvallers werden geklist net voor ze tot actie zouden overgaan. Enkele minuten daarna kwam de eerste werknemer toe." Hoe de politie wist dat de overvallers gingen toeslaan? Er werd al een onderzoek gevoerd naar de verdachten. 

Wat de twee oudste overvallers bij zich hadden, spreekt tot de verbeelden. "Twee gestolen voertuigen, een vuurwapen, een  granaat, een ontsteker voor springstoffen, munitie, kogelwerende vesten, politie-uniformen en spanstrips om eventuele slachtoffers te boeien." De derde verdachte zat op dat ogenblik in een hoogspanningscabine op de parking van de bank. "Hij was bezig met voorbereidingen uit te voeren om de elektriciteit in de onmiddellijke omgeving uit te zetten." De vierde man stond op de uitkijk.

De vier verdachten konden opgepakt worden. Ze werden aangehouden en verschijnen na het weekend voor de raadkamer. De vier hebben ook verklaringen afgelegd, maar daar gaat het parket niet dieper op in.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen