Twee doden door crash Nederlands vliegtuigje in Duitsland

Een Nederlands vliegtuigje uit Lelystad is donderdag neergestort op het vliegveld van Münster-Osnabrück in Duitsland. De twee inzittenden zijn omgekomen. Dat hebben de regionale autoriteiten gemeld aan de Duitse krant Westfälische Nachrichten. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de slachtoffers een 64-jarige Nederlander en een Duitser.

Het vliegtuigje was rond 11 uur opgestegen uit Lelystad. Ongeveer een uur later, bij de landing in Münster, ging het mis.

Het was een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moet doen om het brevet te halen of te behouden. Volgens Westfälische Nachrichten zaten een piloot en een examinator in het toestel. Of de Nederlander de piloot dan wel de examinator was, kan Buitenlandse Zaken nog niet zeggen.

Volgens een woordvoerder van Lelystad Airport zou het toestel donderdagavond terugkeren naar Lelystad. Het zou gaan om een Beech G 58 Baron.

Meest gelezen