Videospeler inladen...

Vlaamse acteur Valentijn Dhaenens maakt indruk op Edinburgh Festival met monoloog "Unsung"

De monoloog "Unsung" van acteur Vincent Dhaenens, op tekst van Vincent Stuer, heeft de aandacht getrokken van Britse recensenten. De voorstelling is nu te zien op het prestigieuze Edinburgh Festival in Schotland. De krant The Guardian pikte de voorstelling uit het gigantische aanbod van het festival en plaatste ze in haar lijstje met de beste producties die ze aanbeveelt aan haar lezers. 

"Unsung" is de Engelse versie van "Onbezongen", een monoloog die vorige herfst te zien was in de KVS in Brussel en die daarna toerde door Vlaanderen. 

De voorstelling schetst het leven en de drijfveren van een ambitieuze en machtshongerige politicus. De tekst is geschreven door Vincent Stuer. Hij was zelf jarenlang partijwoordvoerder en speechschrijver, en kent de achterkant van de politiek als zijn binnenzak. 

Dhaenens is niet aan zijn proefstuk toe op het Edinburgh Festival. Zijn nieuwe voorstelling wekt dan ook de aandacht en wordt geprezen, al meldt een recensie ook wel dat sommige thema's wat gedateerd zijn.

Maar dat verhindert niet dat de productie wordt opgenomen in de lijst met beste voorstellingen die de krant "The Guardian" aanbeveelt aan haar lezers. Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) heeft laten weten dat hij naar Edinburgh gaat om de voorstelling te bekijken. 

Op de première in de KVS in Brussel in oktober vorig jaar waren ook politici uitgenodigd. Ze bleken heel wat over zichzelf en hun leven te herkennen. (zie video)

Videospeler inladen...

Meest gelezen