Na regen komt er dit weekend weer zonneschijn

Na een dag met lokaal stevige buien gisteren, klaart het vandaag opnieuw wat op. De hele dag zijn er in hele land wel kans op buien, met lokaal ook nog een onweer. Vannacht trekt er nog een regenzone over, maar daarna staat er een zonnig en zomers weekend voor de deur.

Vandaag zijn er eerst mooie opklaringen, maar ontstaan er in de loop van de voormiddag snel wolken. In de kuststreek is er de hele dag kans op buien, mogelijk met een plaatselijk onweer. In het oosten hangen er mogelijk nog wat lage wolken. In de namiddag krijgen we in het binnenland afwisselend opklaringen en bewolkte perioden, maar blijft het vaak droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen en aan de kust en 23 graden in het centrum van het land. De wind waait in het binnenland matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 50 km/u.

Vrijdagavond en -nacht trekt een buienzone van west naar oost over het land. Aan zee is daarbij kans op onweer. Later wordt het overwegend droog met opklaringen vanaf het westen. De minima schommelen tussen 11 en 14 graden. De wind waait eerst matig en aan zee vrij krachtig, uit het zuidwesten. Later wordt hij zwak tot matig.

Zaterdag is het in de voormiddag nog vrij zonnig. Na de middag neemt de bewolking in het binnenland toe. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Maxima van 19 tot 23 graden bij een zwakke tot matige westenwind.

Zondag verloopt droog en vrij zonnig, op enkele hoge wolkensluiers na. Het wordt opnieuw warmer met maxima van 23 tot 28 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Begin volgende week krijgen we in het centrum van het land opnieuw temperaturen rond de 25 graden. Maandag trekt er mogelijk een buienzone over vanuit Frankrijk. De rest van de week krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden, al zou het overwegend droog blijven. 

Meest gelezen