Videospeler inladen...

Camera's met microfoon in Hasselt registreren ruzie of vechtpartij

In Hasselt zullen slimme camera's geïnstalleerd worden op het Kolonel Dusartplein in het centrum van de stad. De camera's zijn uitgerust met microfoons die de politie waarschuwen wanneer mensen op het plein ruzie maken of wanneer er een vechtpartij losbarst. Dat schrijft Het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. "De camera's herkennen her verschil tussen een uitgelaten groep tijdens een vrijgezellenfeest en een ruzie."

Hasselt is de eerste Belgische politiezone die de technologie in gebruik zal nemen. Als de microfoons een verdacht geluid registreren, draaien ze de camera automatisch in de richting van het geluid.

"De microfoons herkennen het geluid van kapotgeslagen glas, ruzie of een vechtpartij", zegt Bart Reekmans van de Hasseltse politie. "Tijdens een demonstratie hebben we gezien dat ze het verschil herkennen tussen een uitgelaten groep tijdens een vrijgezellenfeest of een vechtpartij."

Hoeveel de camera's kosten is niet vrijgegeven. Het stadsbestuur benadrukt ook dat de camera's de privacy van omwonenden niet zal schenden. "Ze staan nooit op een balkon of raam gericht", klinkt het.

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen