Videospeler inladen...

Dodentol na overstromingen in India loopt op tot 37

De dodentol na overstromingen in Kerala, in het zuidwesten van India, is opgelopen tot 37. Zij werden slachtoffer van overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de moessonregens. 37.000 anderen zijn op de vlucht voor het noodweer.

Elk jaar vallen er slachtoffers in Zuid-Azië door de moessonregens, die gepaard gaan met stormen en rukwinden, tussen de maanden juni en september. Vorig jaar eisten ze meer dan 2.100 mensenlevens.

Deze keer lijkt Kerala, een Indiase deelstaat populair bij toeristen, het zwaarst getroffen. De getroffen bewoners werden overgebracht naar zo'n 350 opvangcentra. Het leger voert nog steeds reddingsmissies uit en de autoriteiten hebben 27 reservoirs geopend om het overvloedige water op te vangen. Een van die reservoirs was al 26 jaar niet meer gebruikt.

"Onze deelstaat is het slachtoffer van een verwoesting zonder voorgaande", aldus regeringsleider Pinarayi Vijayan op Twitter. "Verschillende doden vallen te betreuren en honderden woningen zijn volledig verwoest."

Kerala ontvangt elk jaar meer dan een miljoen toeristen.

Videospeler inladen...

Meest gelezen