"Geen ontmoeting tussen Iran en VS op VN-top volgende maand"

Iran en de VS organiseren geen ontmoeting in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in september. Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif gezegd, nu de VS nieuwe sancties tegen Iran heeft ingevoerd.

"Nee, er komt geen ontmoeting", antwoordde de minister op de vraag van het conservatieve persagentschap Tasnim of hij in de marge van de algemene vergadering van de Verenigde Naties in New York een onderhoud zou hebben met zijn Amerikaanse collega Mike Pompeo.

Het is de eerste keer dat Iran zo expliciet een ontmoeting afwijst, nadat de Amerikaanse president Donald Trump eerder had aangegeven dat hij die wel zag zitten. "Rond het recente voorstel van Trump is onze officiële reactie meegedeeld. De Amerikanen zijn niet eerlijk en hun verslaving aan sancties laat geen enkele vorm van onderhandelingen toe", zegt Zarif.

De VS heeft eerder deze week opnieuw sancties ingevoerd tegen Iran, nadat Washington in mei had aangekondigd dat het uit het nucleair akkoord zou stappen.

Meest gelezen