Gouden Luipaard voor "A Land Imagined" in Locarno

De film "A Land Imagined" van de Singaporese regisseur Yeo Siew Hua heeft op het Filmfestival van Locarno, in Zwitserland, het Gouden Luipaard geworden. De film speelt zich af tussen de migranten op de grote werven in Singapore.

De internationale jury van het festival werd dit jaar voorgezeten door de Chinese regisseur Jia Zhang-ke. Naast "A Land Imagined" kreeg ook "M" van de Franse Yolande Zouberman een onderscheiding. De joodse regisseuse brengt in die documentaire het seksueel misbruik in de ultraorthodoxe gemeenschap in Israël in beeld.

De Chileense Dominga Sotomayor won de prijs voor beste regie met "Tarde para morir joven", dat zich afspeelt in 1990, na de val van dictator Pinochet.

Beste actrice werd Andra Guti voor haar rol in 'Alice T". De onderscheiding voor beste acteur was voor Ki Joobong in "Gangbyun Hotel".

Meest gelezen