Videospeler inladen...

Man opgepakt na dreigende tweet over Antwerp Pride

De Antwerpse politie heeft een man opgepakt die een dreigende tweet had gestuurd over de Antwerp Pride, de optocht van de holebigemeenschap deze namiddag. De man wordt morgen voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die zal beslissen over zijn aanhouding.

De 21-jarige verdachte had -onder een pseudoniem- het dreigement gepost als een reactie op een tweet van de politie. Die kon hem opsporen en oppakken. Dat gebeurde gisteren, een dag voor het evenement.

"Aan de ene kant was de boodschap heel discriminerend, maar aan de andere kant hield het ook een reëel risico in. En dus wilden wij dat risico zo snel mogelijk uitsluiten en zijn we gestart met een onderzoek", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De verdachte gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor het versturen van het bericht. Bij het doorzoeken van zijn kamer werden een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen aangetroffen.

De Antwerpse politie heeft aan Twitter gevraagd om het bewuste bericht weg te halen, maar voorlopig staat het nog steeds online.

Meest gelezen