Coely mooi slotakkoord op eerste avond Half Oogst in Leuvense binnenstad

In de Leuvense binnenstad is zaterdag in de vooravond het tweedaagse Half Oogst-festival van start gegaan, de opvolger van het legendarische Marktrock. 

Met groepen als TheColorGrey, Amery, Stikstof en als slotact Coely kreeg een goed gevulde Oude Markt het kruim van de Belgische hiphop voorgeschoteld. Op de Grote Markt en het Hogeschoolplein stond een reeks dj's geprogrammeerd.

Coely, die in een vuurrood, wijd kleed gehuld was, kreeg de duizenden op de Oude Markt aan het dansen met haar aanstekelijke hits 'Ain't chasing pavements', 'My tomorrow', 'All I do' en 'Nothing on me'. Eerder op de avond had ook de Brusselse hiphopgroep Stikstof met hun raps over het straatleven in de grootstad voor veel ambiance gezorgd. Dat was ook het geval bij Amery en TheColorGrey, die sinds zijn debuutalbum 'Rebelation' niet meer weg te denken is uit de Belgische hiphopscene.

Half Oogst eindigt zondag met concerten op de Oude Markt van Soundrascalz, 't Hof van Commerce en Grandmaster Flash. Het is ook uitkijken naar het concert van de New Power Generation (NPS) celebrating Prince. Het gaat om de band die meer dan twee decennia lang Prince begeleidde en die zondag een reeks nummers zal brengen van de overleden grootmeester.

Meest gelezen