Videospeler inladen...

Enkele hectaren bos en heide gaan in de vlammen op in Balen

In Balen zijn enkele hectaren bos- en heide in de vlammen opgegaan. De brandweer kreeg het vuur maar moeilijk onder controle door de felle wind. Het parket onderzoekt of het vuur is aangestoken.

Het vuur begon bij twee kleine stalletjes die uitgebrand zijn. Er vielen geen gewonden. Het vuur sloeg dan over op de vegetatie, die over een grote oppervlakte is weggebrand. "Er is heide van ongeveer één vierkante kilometer in de as opgegaan", zegt Robert Lehaen, woordvoerder van politiezone Bademo (Balen-Dessel-Mol).

De brandweer heeft het vuur intussen wel onder controle. Eén buurtbewoner is uit voorzorg geëvacueerd, maar er vielen geen gewonden. Er is al enkele maanden een pyromaan actief in de regio, het is onduidelijk of deze brand ook het werk is van dezelfde dader of een andere oorzaak kende.

FOTO: Paul Fierens

VIDEO: bekijk hieronder de beelden uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen