Man aangevallen op straat, mogelijk nieuw geval van gaybashing

Een 39-jarige man is vrijdagavond in Antwerpen slachtoffer geworden van geweld. Hij liep over straat en werd langs achteren aangevallen. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, de dader kon ontkomen. Mogelijk gaat het om een nieuw geval van gaybashing, de politie onderzoekt de zaak.

Bij de aanval raakte de schouder van de man uit de kom en liep hij schaafwonden op. Hij belde de politie, die hem aanraadde naar het ziekenhuis te gaan. Hij zal later worden verhoord.

"Gaybashing behoort zeker tot de pistes maar we moeten de feiten nog onderzoeken", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. "Onze collega's zijn getraind in het detecteren van mogelijke signalen die wijzen op gaybashing, intern liep er een campagne zodat iedereen er alert voor is. De man was te aangedaan om een verklaring af te leggen, dus hebben de collega's hem gezegd dat hij daarvoor later mag langskomen."

Het slachtoffer heeft zijn aanvaller(s) niet gezien, want hij werd in de rug aangevallen. In een krant verklaarde hij dat er "vuile janete zou zijn geroepen. Er zijn geen getuigen van het incident. "We zullen er alles aan doen om deze strafbare feiten trachten uit te klaren", zegt Bruyns nog.

Meest gelezen