Man die dreigende tweet stuurde over Antwerp Pride vrij onder voorwaarden

De man die vrijdag werd opgepakt na een dreigende tweet over de Antwerp Pride, is vrijgelaten onder strikte voorwaarden. Het parket wil hem later wel voor de rechter brengen.

De 21-jarige man had enkele dagen geleden gerageerd op een tweet van de politie over de Antwerp Pride met een beledigend en dreigend bericht (zie onder). De politie kon hem opsporen en oppakken. Bij de man thuis werden verboden messen, een vlag met een hakenkruis en een boksbeugel aangetroffen.

De man is vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen en vrijgelaten onder voorwaarden. Hij wordt verdacht van inbreuken op de wapenwet, dreiging met een aanslag en aanzetten tot haat en racisme. Het parket wil hem voor de rechter brengen. Als het tot een rechtszaak komt, riskeert de man tot 5 jaar cel.

Meest gelezen