Videospeler inladen...

Niels Destadsbader wint Radio 2 Zomerhit 2018

Niels Destadsbader heeft de Radio 2 Zomerhit 2018 gewonnen. Hij kreeg ook de Radio 2 muziektrofee voor Beste solo artiest. Na een liveshow vanop de zeedijk in Blankenberge, kozen de luisteraars van Radio 2 en kijkers van Eén voor het nummer ‘Verover mij’ als de Radio 2 Zomerhit van 2018.

Destadsbader is de eerste man die de gegeerde muziekprijs twee keer na elkaar in de lucht mag steken. Vorig jaar won hij samen met Miguel Wiels (Niels en Wiels) de Radio 2 Zomerhit met het nummer ‘Skwon Meiske’. Destadsbader nam de prijs in ontvangst uit de handen van K3, die tevens de show openden met een aanstekelijke medley van hun vier Radio 2 Zomerhits.

De Radio 2 muziektrofeeën werden uitgereikt door Kim Debrie, Luc Appermont en Imke Courtois. Niels Destadsbader werd naast de Radio 2 Zomerhit 2018 ook beloond met de Radio 2 muziektrofee voor Beste solo artiest. Destadsbader startte zijn muzikale carrière door een deelname aan Steracteur sterartiest, de BV-zangwedstrijd op Eén.

De Radio 2 muziektrofee voor Beste doorbraak ging dit jaar naar Karen Damen. Zij haalde het daarbij van Sennek, Chackie Jam, Michiel De Meyer en OT.

VIDEO: Karen Damen bedankte iedereen in een videoboodschap voor haar trofee van Beste doorbraak

Videospeler inladen...

 De Belgische rockband uit Antwerpen K’s Choice kon tenslotte de Radio 2 muziektrofee voor Beste groep binnenrijven. Met deze trofee valt K’s Choice twee keer in de prijzen: het nummer ‘Verover mij’ van Niels Destadsbader is een cover van hun nummer ‘Believe’.  

VIDEO: De winnaar van Radio 2 Zomerhit wordt bekendgemaakt

Videospeler inladen...

VIDEO: Niels Destadsbader zingt zijn winnende nummer "Verover mij"

Videospeler inladen...
© VRT

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen