Man verdronken in steengroeve waar zwemmen verboden is

Een man die was gaan zwemmen in een steengroeve in Mont-sur-Marchienne (Charleroi), is er verdronken. Het gaat om een 34-jarige man uit La Louvière. Hij raakte vermist, waarna met duikers naar hem werd gezocht. Zijn levenloze lichaam werd teruggevonden op dertig meter van de oever.

De steengroeve, op de grens tussen Mont-sur-Marchienne en Montigny-le-Tilleul, trekt regelmatig zwemmers aan, hoewel dat uitdrukkelijk verboden is.

Net na de middag, raakte een bader vermist. De brandweer ging met een duikersteam ter plaatse. Volgens een woordvoerder waren er de jongste dagen turbines geactiveerd, die mogelijk zorgen voor stromingen in het water die het slachtoffer naar de bodem hebben getrokken.

Deze hete zomer zoeken veel mensen afkoeling voor de warme temperaturen en daarbij zijn al verschillende verdrinkingsdoden te betreuren. Zo stierf op 20 juni een 30-jarige man na een duik in de Gentse Watersportbaan. Op 14 juli verdronk een 17-jarige in het meer van Bütgenbach. Op 22 juli stierf een man die met zijn hond was gaan zwemmen in de E10-plas in Brasschaat.

Diezelfde dag verdronk een jongere in het kanaal van Hensies waar hij met vrienden van een brug dook. Op 23 juli verdronk een 51-jarige Roemeen die de roeivijver van Hazewinkel wilde oversteken. En begin deze maand verdronk een 19-jarige uit Tessenderlo in de Paalse Plas in Beringen.

Meest gelezen