Rouwende orkamoeder laat dood kalfje na meer dan twee weken gaan

De orkamoeder die meer dan twee weken in de wateren voor West-Canada haar dode kalfje voor zich uitduwde, heeft het lichaam van het kalfje laten gaan. De 20-jarige moeder werd alleen gezien en leek in goede gezondheid te verkeren.  

De rouwende orkamoeder kreeg enkele weken geleden wereldwijde aandacht omdat ze geen afscheid kon nemen van haar dode dochter en het lichaam al twee weken voor zich uitduwde.

Het voortduwen van het kalfje kostte heel wat energie en er werd gevreesd dat het de orkamoeder zou uitputten, maar volgens de wetenschappers die de groep orka's volgen, lijkt de moeder in goede gezondheid. De groep orka's telt ongeveer 75 dieren en zijn bedreigd. Het gestorven kalfje was de eerste boreling sinds 2015. Een andere jonge orka van drie jaar is zwaar ondervoed. De volgers doen pogingen om de orka bij te voederen.

Meest gelezen