Videospeler inladen...

Scouts Hansbeke hebben nieuwe mascotte voor Oerwoudfuif na mediaheisa vorig jaar

De scouts van Hansbeke hebben een nieuwe mascotte voor hun oerwoudfuif van volgende maand. Vorig jaar ontstond er heel wat commotie rond de oude mascotte. Onder meer activiste Dalilla Hermans hekelde toen het "stereotiepe beeld" van het zwarte jongetje.

De heisa vorig jaar van vorig jaar heeft indruk gemaakt op de scouts van Hansbeke. "En we zijn niet blind geweest voor de kritieken", klinkt het. "Daarom hebben we besloten om dit jaar een nieuw verhaal te brengen met een nieuwe mascotte."

Die nieuwe mascotte is een totem. "Dat heeft een belangrijke waarde binnen scouting", zegt Matthias Bogaert van de scouts van Hansbeke. "Er is ook een kleine knipoog naar de vorige mascotte want die was voor ons 27 jaar lang een traditie. Maar er zitten geen stereotiepe elementen in, op die manier kan de mascotte niet meer als kwetsend ervaren worden."

De scouts van Hansbeke hebben na de heisa van vorig jaar naar eigen zeggen "een goed gesprek" gehad met Dalilla Hermans. Ze hebben ook feedback gevraagd aan Hermans voor de nieuwe mascotte. "En zij was er akkoord mee. Ze vond het een stuk beter dan de vorige", aldus Bogaert. "We verwachten dit jaar dus geen problemen."

Zo zag de vroegere mascotte eruit:

VIDEO: bekijk hieronder de voorstelling van de nieuwe mascotte

Videospeler inladen...

Meest gelezen