Videospeler inladen...

Tientallen doden bij ontploffing wapenopslag in Syrische provincie Idlib

In de Syrische provincie Idlib zijn tientallen doden gevallen bij de ontploffing van een wapenopslag, die zich bevond onder een wooncomplex. Bij de doden zijn ook 12 kinderen.

De ontploffing gebeurde in het stadje Sarmada. Daar lagen wapens en munitie van een aan al-Qaeda gelinkte rebellengroep. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat opereert vanuit Londen, zijn bij de explosie zeker 39 mensen om het leven gekomen, onder wie 12 kinderen. Tientallen mensen zouden nog onder het puin liggen.

Het is niet duidelijk waardoor de ontploffing is veroorzaakt. 

De provincie Idlib, grenzend aan Turkije, is het laatste bolwerk in Syrië waar gewapende rebellengroepen nog standhouden tegen het leger van president Assad en zijn bondgenoten. Veel rebellen en hun familieleden zijn daarheen gedreven vanuit andere gebieden die eerder door het regeringsleger werden heroverd. Naar verwachting maakt het leger van Assad zich op om te beginnen aan een offensief tegen Idlib.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen