Foto: Toon Royackers

Vijf gezinnen in Riemst geëvacueerd na grondverzakking 

Vijf gezinnen hebben kort na middernacht hun woningen in de Monseigneur Trudo Jansstraat in Zussen bij Riemst moeten verlaten door een grondverzakking na een waterlek.

In de kelder van een van de huizen was een groot waterlek vastgesteld, waardoor het pand scheuren en barsten begon te vertonen. Een gezin met twee kinderen kon zich in veiligheid brengen, voordat de vloer wegzakte. Na overleg werd beslist om ook de gezinnen in de aanpalende huizen weg te halen.

De geëvacueerde bewoners konden onderdak krijgen bij familie of logeerden in een hotel. Medewerkers van Infrax, De Watergroep en van de gemeente Riemst gingen ter plaatse om de nodige maatregelen te nemen. De lokale politie sloot de weg af.

Vanochtend stortte een deel van de voorgevel van het pand in waar het waterlek was vastgesteld. Dat huis is momenteel al onbewoonbaar. Later vandaag wordt verder bekeken welke andere stappen genomen moeten worden.

VRT

Meest gelezen