AFP or licensors

Batwoman-actrice verlaat Twitter na "meest ridicule kritiek"

Actrice Ruby Rose heeft haar Twitteraccount gedeletet nadat er heel wat commentaren waren verschenen op haar rol als Batwoman. Vorige week raakte bekend dat ze de eerste openlijk lesbische superheldin zal spelen.

Vorige week maakte actrice Ruby Rose op Instagram bekend dat ze de rol van Batwoman zal spelen, de eerste openlijk lesbische superheldin. "The Bat is out of the bag" schreef ze en meteen voegde ze toe dat de rol een kinderdroom was die uitkwam. 

In de serie zal Rose Batwoman en haar alterego Kate Kane spelen. Veel fans reageerden enthousiast, maar hier en daar kwam er ook kritiek op de casting - en vooral dan op haar eigen seksualiteit. 

Nu heeft de actrice beslist om haar Twitteraccount te verwijderen om zich op haar werk te focussen. De kritiek omschrijft ze als "de meest ridicule" ooit. "Waar in hemelsnaam komt "Ruby is niet lesbisch, daarom kan ze geen Batwoman zijn", vandaan? Ik ben uit de kast gekomen op mijn twaalfde? En de afgelopen vijf jaar heb ik moeten horen dat ik "te gay" ben."

Ze vervolgt: "Wanneer vrouwen en minderheden hun krachten bundelen, zijn we onstopbaar... Wanneer we elkaar neerhalen, doet het veel meer pijn dan van eender welke groep. Maar hey, ik hou van een uitdaging."

Meest gelezen