©DELEU/Eurekaslide

Bayer incasseert klappen op de beurs na Roundup-boete in de VS

Het aandeel van de Duitse chemiereus Bayer heeft vanmorgen zo'n 10 procent verloren op de beurs van Frankfurt. Dat meldt De Tijd. Bayer deelt in de klappen van Monsanto, dat in de VS een forse schadevergoeding moet betalen aan een tuinman die aan kanker lijdt door het gebruik van onkruidverdelger Roundup. Monsanto is eerder dit jaar overgenomen door Bayer.  

Vorige week heeft een jury in de Amerikaanse staat Californië geoordeeld dat Monsanto 289 miljoen dollar moet betalen aan een tuinman. Die lijdt aan kanker, volgens de jury het gevolg van het gebruik van Roundup. In die onkruidverdelger zit glyfosaat, dat door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO wordt bestempeld als "waarschijnlijk kankerverwekkend".

Roundup is zowat het bekendste product van Mosanto. Het glyfosaat wordt ook geproduceerd in een Antwerpse vestiging van de fabrikant. Monsanto zelf ontkent de link tussen glyfosaat en kanker en gaat in beroep tegen de uitspraak.

Hoe dan ook incasseert Bayer vanmorgen een verlies van zo'n 10 procent op de beurs in Frankfurt. Het aandeel staat daardoor op het laagste peil in bijna twee jaar.

Meest gelezen