Brussel Bad 2018 breekt alle records

De zeventiende editie van Brussel Bad gaat de geschiedenis in als een topper. Het uitgebreide aanbod én het fantastische zomerweer zorgden voor een massale opkomst. Volgend jaar moet Brussel Bad naar een nieuwe plaats uitwijken.

Brussel Bad ging op 6 juli open. De site op de Akenkaai en de Bécokaai kreeg een nieuwe look dit jaar, want de activiteiten op de Bécokaai werden stevig uitgebreid met een sportzone van 850 vierkante meter. Zoals elk jaar was er op beide oevers heel wat te drinken en te eten bij de 36 marktkramers. Om beide oevers te verbinden, was er voor het tweede jaar op rij een tijdelijke wandelbrug over het kanaal.

Gisteren werd met een laatste zomerse dag een punt gezet achter deze Brussel Bad. "Het was een absolute topeditie. Volgens de handelaars die er vanaf het begin bij waren zelfs één van de beste", zegt Marina Bresciani van organisator Brussels Major Events. Cijfers zijn er nog niet. "Maar de 324.000 bezoekers van vorig jaar, toen het niet zo'n goede editie was, hebben we zeker ruimschoots overschreden."

Brussel Bad moet voor 2019 op zoek naar een nieuwe locatie, want de verbouwingen aan het museum Kanal zorgen ervoor dat er geen plaats meer zal zijn op de Akenkaai. Wat die locatie wordt, is nog niet beslist. "We zijn dit samen met de stad Brussel en de andere partners aan het bekijken. Het is ook niet zeker of we voor één jaar uitwijken of definitief naar een andere plaats verhuizen", zegt Bresciani.

Meest gelezen