2017 Invision

Kendrick Lamar en Jonny Greenwood bij eerste genomineerden voor World Soundtrack Awards 

De World Soundtrack Academy heeft de eerste genomineerden voor de World Soundtrack Awards (WSA) van dit jaar bekendgemaakt. En daar zitten enkele ronkende namen bij, onder wie Jóhann Jóhannsson, Jonny Greenwood en Kendrick Lamar. De prijzen worden op 17 oktober in Gent uitgereikt. Het gaat om een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek.

De genomineerden voor Beste Film Componist zijn Oscarwinnaars John Williams en Alexandre Desplat en Oscargenomineerden Jóhann Jóhannsson, Jonny Greenwood (de gitarist van Radiohead) en Carter Burwell.

De genomineerden voor Beste Televisie Componist zijn een combinatie van opkomende en meer gevestigde namen zoals Volker Bertelmann, Ramin Djawadi, Rupert Gregson-Williams, Mac Quayle and Adam Taylor.

Bij de genomineerden voor Best Original Song die geschreven werden voor een film zit Kendrick Lamar, met het nummer "Black panther".

Zoals reeds aangekondigd zal de Lifetime Achievement Award uitgereikt worden aan Philippe Sarde ("Tess", "The Tenant"). Tijdens de World Soundtrack Awards zal er ook een selectie van het werk van de vaste componist van de gebroeders Coens Carter Burwell ("Fargo", "Carol") uitgevoerd worden door Brussels Philharmonic, onder leiding van Film Fest Gents muziekdirecteur Dirk Brossé en Carter Burwell zelf.

Meest gelezen