Belga

Ex-zakenpartner regelde fotograaf voor feestje in La Brasa in Langemark

De foto's van het seksfeestje in de zomerbar La Brasa in Langemark zijn genomen door een amateurfotograaf die werd ingehuurd door een ex-zakenpartner van de eigenaar van La Brasa. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en dat wordt ook bevestigd door de advocaat van de ex-zakenpartner. Een schepen van Langemark-Poelkapelle diende een klacht in nadat er foto's van hem online werden verspreid.

"Mijn cliënt is slechts opgetreden als tussenpersoon in dit verhaal. Iemand anders vroeg hem of hij een amateurfotograaf kende, en hij kende toevallig iemand. Hij wist niet dat deze zaak zo'n proporties zou aannemen", vertelt zijn advocaat Curd Vanacker.

Eerder bevestigde het parket al dat het een aantal personen in het vizier had en maandag werd de ex-zakenpartner ondervraagd door de speurders. "Het is nog niet duidelijk wat de tenlastelegging is, daarvoor is het nog te vroeg. We moeten nu het verdere onderzoek afwachten."

Er zouden al langer problemen zijn geweest tussen de man en de eigenaar van La Brasa. Een paar dagen geleden zou hij dan telefoon hebben gekregen van een kennis, met de vraag of hij geen fotograaf kon regelen die foto's wilde nemen van een privé-seksfeestje dat zou doorgaan in de zomerbar. "Mijn cliënt heeft eerder impulsief gereageerd, en is nu natuurlijk enorm geschrokken van de impact. Dit heeft hij zeker niet gewenst", zegt zijn advocaat.

Meest gelezen