AP2009

Geitenkaas Fromage AOP Pelardons teruggeroepen wegens salmonellagevaar

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) heeft beslist om het zuivelproduct "Fromage AOP Pelardons" (geitenkaas) uit de winkelrekken te laten halen, omdat er salmonella in de kaas is vastgesteld.

Het gaat om alle loten tussen 10/07/2018 tot en met 29/07/2018 van de geitenkaas met de naam "Fromage AOP Pelardons" van fabrikant Earl Mounier met vervaldatum TGT van 10/09/2018 t.e.m. 29/09/2018. Het product werd verdeeld via verschillende verkooppunten in België.

Het voedselveiligheidsagentschap vraagt het product niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt. De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 à 48 uur na consumptie van het besmette voedsel.

Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting. Hebt u van dit product gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts en meld dat u dit product gegeten hebt.

Meest gelezen