Videospeler inladen...

Mogelijk geval van gaybashing in Antwerpen

De politie onderzoekt of een man het slachtoffer werd van homofoob geweld tijdens het slotfeest van de Antwerp Pride.

De man werd zondagavond opgenomen in het ZNA Middelheim. Daar heeft hij een verklaring afgelegd, bevestigt Willem Migom van de Lokale Politie Antwerpen: "De man zegt dat hij tijdens het slotfeest van de Pride eerst een homofobe opmerking toegeworpen kreeg. Daarna kreeg hij een slag en een duw. De man verloor even het bewustzijn en werd naar het Middelheimziekenhuis gebracht."

Intussen heeft de man het ziekenhuis verlaten. Hij zal niks overhouden aan het incident. "We nemen dit ernstig", zegt de politiewoordvoerder. "Later deze week zullen we een getuige verhoren, een vriendin van het slachtoffer. We behandelen dit als een zaak van slagen en verwondingen, en discriminatie op basis van geaardheid. Het onderzoek zal hopelijk uitwijzen of het inderdaad om gaybashing ging, en of we een verdachte kunnen vinden."

Meest gelezen