Stank van duizenden dode vissen in Nederlandse visvijver tot in Zelzate te ruiken

Duizenden dode vissen zorgen voor een onhoudbare stank in Zelzate.

In een visvijver in Sas van Gent in Nederland zorgen duizenden dode vissen voor een ondragelijke stank. Die is zelf te ruiken tot in de gemeente Zelzate. Het natuurgebied tussen Zelzate en Sas van Gent is zeer populair bij fietsers en wandelaars. Zij namen contact op met de burgemeester van Zelzate, Frank Bruggeman.  De vissen zijn gestorven door de aanhoudende droogte en door de aanwezigheid van bacteriën in het water. De burgemeester van Zelzate wil dat de eigenaars van de visvijver de kadavers opruimen: "Het is niet verantwoord dat de dode vissen daar blijven liggen. Als men kadavers heeft, moet men die opruimen. Dat is ook de wetgeving.". Als alles goed gaat is de stank dus snel verdwenen. 

 

 

 

Meest gelezen