Nieuw op Pukkelpop: houten boulevard dwars over festivalterrein

Het Pukkelpopfestival in Kiewit staat voor de deur. Woensdag zwaaien de deuren open en op dit moment wordt er nog hard gewerkt. Tenten worden afgewerkt en ingekleed, vlaggen worden gehesen en controleposten worden klaar gemaakt. En de weersvoorspellingen voor de komende dagen zien er goed uit.

Check-in

"We hebben de laatste weken hard gewerkt, maar nu zijn we er bijna klaar voor", zegt organisator Chokri Mahasinne. "Er zijn verschillende nieuwigheden, maar de eerste waarmee de festivalgangers mee in aanraking zullen komen is de manier van inchecken. "

"Als je aankomt, moet je eerst je bandje gaan halen aan de kant van de camping. En daarna kan je gemakkelijk op de camping of op de festivalweide terecht. Op die manier proberen we de massa op een vlottere manier te laten doorstromen en dat is ook beter voor de veiligheid."

Houten boulevard

Nieuw dit jaar is ook een houten wandelgang dwars over het festivalterrein. "Zo kunnen de festivalgangers met propere voeten over het terrein", zegt Mahassine. "Zowel bij regen als bij heel heet weer kan dat een voordeel zijn."

Maar de weersvoorspellingen zien er goed uit. "Eigenlijk valt het weer goed mee", zegt burgemeester Nadja Vananroye (CD&V). "We zijn vooral blij dat het niet te heet gaat worden, want dat kan gevaarlijk zijn."

"We monitoren het weer hier op het terrein zelf ook constant, dus als het nodig is, kunnen we maatregelen bijsturen. Elke dag zijn er ook 3 veiligheidsvergaderingen met politie, brandweer, communicatiediensten en het medische team en al die disciplines worden goed op elkaar afgestemd."

Pukkelpop 2018 is van woensdag 15 augustus tot en met zaterdag 18 augustus op de festivalweide van Kiewit. Alle info vindt u op pukkelpop.be.

Meest gelezen