Tot en met woensdag veerdienst tussen Doel en Lillo 

Tussen Doel en Lillo vaart er vandaag, morgen en overmorgen opnieuw een veer. Dit speciaal voor de 44e Scheldewijding.

Het veer tussen Doel en Lillo vaart tijdelijk uit tijdens de 44e Scheldewijding. Het veer vaart op 12, 13, 14 en 15 augustus. Vroeger was er een vaste veerdienst tussen de twee gemeenten maar die werd afgeschaft. Het was er te gevaarlijk en te druk door de vele schepen van en naar de Waaslandhaven. Organisator Jan Creve is enthousiast: "Ik hoop dat dit een signaal is voor de toekomst en dat de veerdienst opnieuw definitief in de vaart komt. Het is een mogelijkheid voor het mobiliteitsprobleem in onze regio." Volgend jaar zou er een echte permanente veerdienst komen iets verderop. Die moet het drukke woon-werkverkeer van en naar Antwerpen opvangen én toeristen lokken. Het veer kan telkens 200 mensen overzetten en is toegankelijk voor voetgangers, fietsers en begeleide rolstoelgebruikers.

Meest gelezen