Videospeler inladen...

"Plantgarantie" breekt tuinaannemers zuur op na hittegolf

Heel wat tuinaannemers zitten met de handen in het haar. Door "plantgarantie" te bieden aan hun klanten, moet ze nu opdraaien voor planten die slachtoffer zijn geworden van de grote hitte van de laatste weken.

Om klanten te lokken, bieden de aannemers vaak één jaar plantgarantie. Tuinbedrijven bieden die garantie om een streepje voor te hebben op concurrerende tuinaannemers. Wanneer een plant binnen één jaar sterft, moet het bedrijf die vervangen. Door de hittegolf dreigt die plantgarantie tuinaannemers nu zuur op te breken. 

Tuinaannemer Johan De Cock uit Merchtem betreurt de situatie. Ook hij heeft heel wat plantgaranties geboden en daar zit hij nu aan vast. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Als ik geen nieuwe planten plaats, dan krijg ik mijn geld niet van mijn klanten." Johan bekijkt nu of hij alsnog onder de garantie uit kan. Het is volgens hem ook helemaal niet eerlijk. "We zijn met z'n allen verantwoordelijk voor de klimaatopwarming. Waarom moeten enkel de mensen in de tuin- en landbouwsector daarvoor boeten?"

Meest gelezen