Verdachte van dreigtweet rond Antwerp Pride wordt uit Vlaams Belang gezet

De 21-jarige man die vrijdag is opgepakt wegens een dreigtweet naar aanleiding van de Antwerp Pride, blijkt lid te zijn van Vlaams Belang. De partij heeft de procedure opgestart om hem het lidmaatschap te ontnemen. Partijvoorzitter Tom Van Grieken zegt dat dergelijke tweets voor Vlaams Belang "niet door de beugel kunnen en de partij kunnen schaden".

De verdachte had op 8 augustus een dreigende reactie gepost op een tweet van de politie over de Antwerp Pride van zaterdag. De reactie was discriminerend, maar leek ook op een reëel risico op geweld te wijzen. Daarom ging de Antwerpse politie meteen op zoek naar de man. Hij kon vrijdag geïdentificeerd en opgepakt worden.

De man gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor de tweet. In zijn huis werden onder meer een vlag met een hakenkruis, een boksbeugel en verboden messen aangetroffen. Zondag is hij door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

Het intussen verwijderde Twitter-profiel van de verdachte suggereerde dat hij een aanhanger en lid van Vlaams Belang is. Zo was er onder meer een foto van een verjaardagskaart te zien die de partij aan alle leden bezorgt. Vlaams Belang is een procedure gestart om hem het lidmaatschap te ontnemen. "Het is niet omdat hij posts van onze partij leuk vindt, dat wij ook achter hem staan", zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken.

Meest gelezen