Belgische economie blijft trager groeien dan eurozone

De economische groei in België blijft achterop hinken bij de groei van de eurozone. In het tweede kwartaal van dit jaar groeide de Belgische economie voor het vijfde kwartaal op rij trager dan die van de eurozone.

De Belgische economie was in het tweede kwartaal 0,3 procent groter dan het kwartaal ervoor. De economische groei in de eurozone lag net iets hoger, op 0,4 procent. Ook de Europese Unie (28 lidstaten) kende een groei van 0,4 procent.

De groeicijfers voor de eurozone en de EU werden opgetrokken, want in een eerdere schatting was er sprake van een groei van telkens 0,3 procent. Op jaarbasis bedraagt de groei in beide entiteiten 2,2 procent, tegen 1,3 procent voor België.

Alleen in Frankrijk en Italië (elk +0,2 procent op kwartaalbasis) lag de economische groei in het tweede kwartaal nog lager dan in België. Duitsland, de grootste economie van de eurozone, tekende een groei van 0,5 procent op.

Meest gelezen